Port of Antwerp test armband om coronabesmettingen te voorkomen

0
(foto Port of Antwerp)

Technologiebedrijf Rombit ontwikkelde de Romware Covid Radius, een digitale armband voor social distancing en contact tracing. Port of Antwerp gaat als eerste aan de slag met de innovatieve armband om besmetting van het coronavirus op de werkvloer te voorkomen.

De Covid-armband zet in de eerste plaats in op social distancing. Komen werknemers te dicht bij elkaar, dan krijgen ze een waarschuwingssignaal.

Privacy

Rombit heeft voor deze armband functionaliteiten toegevoegd aan de bestaande veiligheidsarmband Romware ONE. Het kan werkgevers helpen om de strenge voorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) na te leven, met respect voor de privacy van de werknemers, aldus het bedrijf. Bovendien onderschrijft het hiermee de oproep van de Vlaamse overheid om digitale oplossingen te creëren die de samenleving door de coronacrisis kunnen loodsen.

De Covid Wearable stuurt op geen enkel ogenblik locatie- of andere gevoelige data door van de werknemer. De armband laat wel contact tracing toe. Als iemand besmet is, dan kan een preventieadviseur of gemachtigd vertrouwenspersoon nagaan met welke collega’s hij of zij in contact is geweest, om zo meer besmettingen te voorkomen.

Veilig werken

“Het is van essentieel belang dat de haven blijft draaien en dat onze medewerkers op een veilige manier kunnen werken. Daarom zien we veel waarde in deze oplossing en zal binnenkort een team van operationele medewerkers met de armband aan de slag gaan”, zegt Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp.

Volgens John Baekelmans, CEO van Rombit, is de internationale interesse nu al “enorm”. Het bedrijf doet er alles aan om de aangepaste veiligheidsarmband zo snel mogelijk in een grote oplage op de markt te kunnen brengen.

Rombit

Rombit ontwikkelt geïntegreerde software- en hardware oplossingen op maat, gestoeld op een grondige marktkennis en technologische expertise. Het technologiebedrijf is opgericht in 2012 en telt nu zestig werknemers. Onder klanten zijn Deme, PSA, Brabo, Zuidnatie en Stad Antwerpen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.