- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWärtsilä moderniseert Duitse vaarsimulator SANDRA

Wärtsilä moderniseert Duitse vaarsimulator SANDRA

- Advertentie -

Delen

SANDRA, de vaarsimulator van het scheepvaartberoepscollege RHEIN in Duisburg, wordt vernieuwd op kosten van het Duitse verkeersministerie. De soft- en hardware worden op de nieuwste stand van techniek gebracht.

De stad Duisburg heeft het project gegund aan Wärtsilä Voyage Solutions, ’s werelds grootste aanbieder van maritieme simulatoren. Eind dit jaar moet het project klaar zijn.

De modernisering van de simulator is een onderdeel van het Duitse Masterplan Binnenvaart. Projectpartners zijn naast Duisburg het scheepvaartberoepscollege en het ontwikkelingscentrum DST.

Straks 600 examens meer per jaar

De simulator krijgt zeven vaarstoelen voor training, opleiding en het afnemen van examens. Eén vaarstoel staat bij DST. Op de simulator kunnen praktijkexamens worden afgenomen conform de Europese richtlijnen hiervoor.

Jaarlijks kunnen hierdoor ruim 600 examens meer worden afgenomen in het kader van de duale opleiding tot binnenvaartschipper. Dat kunnen examens zijn voor het patent, het varen op de radar of kennis van de rivier.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -