Antwerpen heeft nieuwe havenpolitieverordening

0
Afgemeerde tankers in Antwerpen. (foto Tekst & Toebehoren)

Sinds 14 maart is in Antwerpen een nieuwe havenpolitieverordening van kracht. Daarin is onder meer de Vessel Traffic Service (VTS) van Port of Antwerp definitief verankerd.

Ook de opbouw is vervangen door een nieuwe structuur. Met de herziening sluit Port of Antwerp aan bij de structuur van de havenpolitieverordening van Port of Zeebrugge.

Het beheer van het luchtruim krijgt een duidelijke invulling. Er zijn strengere richtlijnen voor pleziervaart in de haven. Ook de toegangscontrole voor havenbedrijven is uitgebreid.

Gevaarlijke stoffen

Daarnaast zijn er ook wijzigingen op het vlak van gevaarlijke stoffen. Zo verdwijnt het regime van Container Freight Station (CFS), net als zeer toxische gassen en de verplichte opleiding voor aangiftes. De verblijfstermijn voor gevaarlijke goederen is aangepast en uitgebreid.

De nieuwe havenpolitieverordening bouwt voort op de bestaande principes, het gaat niet om grote wijzigingen. De regelgeving maakt voor alle havengebruikers op een transparante manier duidelijk wat wel en wat niet is toegestaan in het havengebied, aldus Port of Antwerp.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.