- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPort of Antwerp zoekt bouwer voor nieuw havencoördinatiecentrum

Port of Antwerp zoekt bouwer voor nieuw havencoördinatiecentrum

- Advertentie -

Delen

Begin 2020 kondigden Port of Antwerp en het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) aan samen een nieuwe verkeerstoren te laten bouwen. Dit Antwerp Coordination Center (ACC) komt in de plaats van het huidige ACC, ook aan de Zandvliet-Berendrechtsluis.

Het nieuwe havencoördinatiecentrum is bedoeld om de verschillende organisaties binnen de nautische keten naar, van en in de haven van Antwerpen te centraliseren, integreren en optimaliseren. Daarom is gekozen voor een functionele gemeenschappelijke werkvloer. Verwacht wordt dat het nieuwe ACC in de zomer van 2025 operationeel zal zijn. Eerder was eind 2024 nog de doelstelling.

Selectie

Voor de realisatie van het nieuwe ACC is gekozen voor een DBM-contract. Dit staat voor ‘Design-Build-Maintain’ en betekent dat het ontwerp, de bouw én het onderhoud van het ACC in één contract aanbesteed wordt aan één bouwer of consortium.

Als opdrachtgever vraagt Port of Antwerp nu gegadigden zich aan te melden. Dit is de eerste stap in de aanbestedingsprocedure. Aan de hand van een selectieleidraad maakt de havenbeheerder zijn wensen kenbaar aan de markt zodat kandidaten in staat zijn om hun beste teams voor deze opdracht voor te stellen. Uit de verschillende kandidaten worden drie bouwteams geselecteerd die kunnen meedingen naar de opdracht.

Deadline: 17 maart 2022

De deadline voor de kandidaten om hun aanvraag tot deelname in te dienen is 17 januari 2022. Op 31 maart 2022 wil Port of Antwerp het ‘Prestatiebestek’ overhandigen aan de geselecteerde kandidaten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -