- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKribverlaging Pannerdensch Kanaal ligt tijdelijk stil

Kribverlaging Pannerdensch Kanaal ligt tijdelijk stil

- Advertentie -

Delen

De werkzaamheden op het Pannerdensch Kanaal liggen  stil doordat de waterstanden nu te hoog zijn. Rijkswaterstaat meldt op haar website dat 16 van de 35 kribben al (deels) onderhanden zijn genomen. Ze worden verlaagd om de kans op overstromingen te verminderen.

16 van de 35 kribben zijn inmiddels verlaagd. Bij 8 daarvan is het werk al helemaal voltooid. Aan één oever is tot nu toe gewerkt; 20 procent van de lengte daarvan is verlaagd.

te hoge waterstanden

Door de hogere waterstand kan aannemer Ploegam de werkzaamheden op dit moment niet verderuitvoeren, vertelt hoofduitvoerder Koen van der Velden. Voor het verlagen van de kribben moeten de kribben droog staan, zodat medewerkers zien wat ze doen.

Wanneer de werkzaamheden weer verder kunnen, kan Van der Velden niet zeggen. “We weten wat de gemiddelde waterstanden zijn in bepaalde periodes van het jaar. En daar proberen we op te anticiperen. Helaas zijn de waterstanden de laatste jaren moeilijker te voorspellen dan voorheen. Dit komt wellicht doordat door de klimaatveranderingen de pieken en dalen extremer zijn en soms ook in andere periodes vallen dan we verwachten.”

Rijn

Ploegam en Rijkswaterstaat kijken vooral naar het weer in het stroomgebied van de Rijn. Als dat en dus ook de waterstanden op de Rijn gunstig zijn, kunnen de werkzaamheden aan de hoger gelegen oevers mogelijk eind februari of begin maart verder. Van der Velden: “Het werk aan de kribben zal naar alle waarschijnlijkheid nog langer op zich laten wachten, mogelijk pas in het voorjaar weer.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -