- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStuw Borgharen beschadigd - daardoor hogere waterstand

Stuw Borgharen beschadigd – daardoor hogere waterstand

- Advertentie -

Delen

Stuw Borgharen kan momenteel niet helemaal gestreken worden. Hierdoor zal de waterstand op de Maas tussen Ternaaien en Borgharen vanaf een afvoer van circa 1.100 m3/s hoger zijn dan gebruikelijk.

Overlaat Bosscherveld zal vanaf ongeveer 1200 m3/s meer meestromen dan normaal. “Bij de verwachte hogere afvoeren van komende dagen zal dit voor de woonbootbewoners weinig bijzonderheden opleveren; zij zijn schommelingen gewend”, aldus Rijkswaterstaat.

Effect keersluis Limmel

De hogere waterstand vanaf 1.100 m3/s betekent dat Rijkswaterstaat keersluis Limmel eerder sluit dan normaal. Dat gebeurt gewoonlijk als de afvoer tussen de 1.600 m3/s en 1.800 m3/s is. Nu gaat die keersluis dicht bij een verwachte afvoer tussen de 1.100 m3/s en 1.200 m3/s.

Dat is met het oog op de waterstand: die mag maximaal 44,15m+NAP zijn bij meetstation Borgharen. Anders heeft de scheepvaart hinder, doordat de doorvaart via het Julianakanaal tussen Maastricht en Maasbracht dan gestremd is.

Repareren

Bij inspecties aan de stuw heeft Rijkswaterstaat schade ontdekt aan de constructie. Hierdoor kan schuif 3 niet uit het water worden gehaald. Het herstel van deze schade kan niet tijdens de hoogwaterperiode. Die duurt tot april 2024.

Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel “hoe we de stuw het beste kunnen herstellen. Zodra hier meer informatie over bekend is, zullen wij dit bekend maken”.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -