- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMIWB en KIM verlengen samenwerking bij opleidingen

MIWB en KIM verlengen samenwerking bij opleidingen

- Advertentie -

Delen

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling en het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De instituten werken al vijftien jaar samen op het gebied van opleidingen. Het nieuwe convenant is afgesloten voor een periode van drie jaar.

De opleidingstrajecten van de studenten van het MIWB en het KIM (onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie) hebben overeenkomsten. Om efficiënt en effectief gebruik te maken van elkaars capaciteit en faciliteiten, werken de instituten waar mogelijk samen bij de uitvoering van het nautisch onderwijs. De gezamenlijke doelstelling is om de hoge kwaliteit van de opleidingen te borgen door uitwisseling van expertise en opleidingsfaciliteiten.

Praktijkreizen en trainingen

Dankzij het convenant heeft het MIWB een aantal weken per jaar de beschikking over het Marine-opleidingsvaartuig Van Kinsbergen. 2e-jaarsstudenten Maritiem Officier maken korte praktijkreizen op dat schip. Tijdens het verblijf aan boord krijgen ze met name praktijktraining in navigatie.

Daarnaast gebruikt het MIWB het schip voor Advanced Fire Fighting-trainingen, waarbij aan boord realistische calamiteitenscenario’s worden geoefend. Docenten van het MIWB verzorgen lessen voor de adelborsten van het KIM in Den Helder. Het gaat hierbij om vakken als beladingstechnologie en scheepsvaartwetgeving.

Maritieme arbeidsmarkt

MIWB en KIM onderzoeken hoe de samenwerking uitgebreid kan worden om het onderwijs binnen beide instituten verder te moderniseren en te verbeteren. “Hierbij wordt de hoogste kwaliteit nagestreefd, om toekomstbestendige nautische professionals op te leiden die klaar zijn voor de maritieme arbeidsmarkt.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -