- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRijkswaterstaat pakt flessenhals in Maas aan

Rijkswaterstaat pakt flessenhals in Maas aan

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat gaat de flessenhals in de Maas tussen Oeffelt en Gennep aanpakken. Dat is afgesproken met de provincies Limburg en Noord-Brabant, Waterschap Limburg en de gemeente Gennep.

De ingreep is nodig om het risico op overstromingen te verminderen. De betrokken partijen zijn het eens over het ontwerp en de financiering. Het project kost ruim 50 miljoen euro en moet in 2028 zijn afgerond.

Tussen Gennep en Oeffelt is de Maas smal. Het water wordt hierdoor omhooggestuwd en dat kan bij extreme hoge waterstanden leiden tot overstromingen. Noord-Brabant en Limburg hebben daarom afgesproken om op deze plek meer ruimte voor de Maas te scheppen. Dat gebeurt door de uiterwaarden aan de kant van Oeffelt te verlagen. Op deze wijze ontstaat extra ruimte voor het water.

Maasbrug

De Maasbrug die Noord-Brabant verbindt met Limburg wordt 250 meter verlengd. Het water kan onder het verlengde brugdeel door stromen. Bij hoogwater zou het water hierdoor 20 centimeter lager moeten blijven dan nu. Volgens de provincies is het effect hiervan te merken tot in Venlo, dat zo’n 40 kilometer zuidelijker stroomopwaarts aan de Maas ligt.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -