- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKamervragen over strengere CCR-eisen

Kamervragen over strengere CCR-eisen

- Advertentie -

Delen

“Bent u bereid om het belang van de Nederlandse binnenvaart in Brussel te verdedigen tegen CCR-regelgeving uit Straatsburg en te pleiten voor een uitzondering?” Dat heeft Wybren van Haga, in de Tweede Kamer voor Groep Van Haga, aan minister Mark Harbers gevraagd.

Hij stelde zijn vragen naar aanleiding van een item in het radioprogramma Nieuwsweekend op zaterdag 28 januari op NPO1. ASV-woordvoerder Sunniva Fluitsma werd daarin geïnterviewd over de gevolgen als de ROSR-nieuwbouwvoorschriften ook voor bestaande schepen gaan gelden.

Beschermen

“Heeft u inzicht in de impact die de nieuwe eisen van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft op de binnenvaart in Nederland”, wil Van Haga van de minister van Infrastructuur en Waterstaat weten. En: “Welke concrete acties gaat u ondernemen om de Nederlandse binnenvaart te beschermen tegen deze nieuwe one-size-fits-all regulering?”

Hij vreest dat door het verdwijnen van een groot aantal schepen lading van het water naar de weg verplaatst. “Deelt u de mening dat transportvervoer over water zowel economisch als ecologisch te prefereren is boven transport over de weg?” En: “Erkent u dat een verplaatsing van watervervoer naar de weg niet verenigbaar is met de door deze regering gesteunde ‘modal shift’?”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -