- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsUpdate Nieuwe Sluis Terneuzen: kantelen eerste deur weer uitgesteld

Update Nieuwe Sluis Terneuzen: kantelen eerste deur weer uitgesteld

- Advertentie -

Delen

De planning van het kantelen en invaren van de eerste deur is wederom uitgesteld. “We verwachten op zondag teveel harde windvlagen om de deur in te kunnen varen in de deurkas”, aldus de projectorganisatie van Nieuwe Sluis Terneuzen. Daarom gaat het verplaatsen naar de landtong (gepland voor vandaag) en kantelen van de deur (gepland voor zaterdag) niet door.

De planning is nu om de deur zondag 5 februari aan te meren aan de meerpalen bij de landtong Zuid. Het kantelen van de deur is dan voorzien op maandag 6 februari. Op dinsdag 7 februari plaatsen we hem dan in de deurkas. In de tussentijd is vanmorgen gestart met het laden van de tweede brug. Deze blijft voorlopig in de Autrichehaven op ponton liggen.

Nieuwe Sluis Terneuzen zou vandaag (3 februari) de invaaroperatie van de eerste deur hervatten. Vorige week werd het kantelen van de brug ook al uitgesteld wegens het weer. Het ponton met de deur is toen in de luwte van de sluiskolk gelegd.

Dit was de planning:

Als het aanmeren van de deur aan de tijdelijke meerpalen voorspoedig verloopt, wordt op 4 februari op de kop van de landtong zuid de kanteloperatie van de deur uitgevoerd. 

Als, zoals is voorspeld, de wind gaat liggen kan de operatie verdeeld over de vrijdag en zaterdag uitgevoerd worden. Wel wordt rekening gehouden met eventuele windpieken.

Kantelen van de deuren

De eerste deur legt op 3 februari een korte route af van de sluiskolk naar de landtong zuid. Het hoogtepunt van de invaaroperatie is het kantelen van de deur op zaterdag 4 februari. De deur (26 meter hoog, 62 meter breed, 9 meter diep en 2.000 ton zwaar) wordt in verticale stand gekanteld met behulp van een hijsbok.

“Daarna hervatten we het transport, varen de deur in de deurkas van de Nieuwe Sluis en installeren de deur”, aldus de projectorganisatie van Nieuwe Sluis Terneuzen. “De andere drie deuren volgen in de dagen erna bij gunstige weersomstandigheden.”

Tweede brug

Ook de tweede brug, 86 meter lang, 17 meter breed, 15 meter hoog en 1.540 ton zwaar, gaat met een ponton vanaf de opslaglocatie in de Autrichehaven naar de Nieuwe Sluis. “Voordat de brug op zijn plaats in het binnenhoofd geïnstalleerd kan worden, brengen we de brug op de juiste hoogte en draaien we de brug in de goede stand.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -