- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchippers blijven tobben

Schippers blijven tobben [INGEZONDEN]

- Advertentie -

Delen

Ook al gaat het slecht in de tankvaart, toch vaart en bouwt iedereen maar door. R.J.W. Gijbers snapt niet waarom schippers blijven tobben.

Voor mij ligt De Binnenvaartkrant 15. Grote kop: Slechte situatie tankvaart enzovoort’
Ik snuffel heel de krant door en wat zie ík? Hooguit een stuk of zes nieuwe. Tsja, ik begrijp het natuurlijk niet. Ik wil ook geen tanker.

Ik doe dit werk als schipper pas iets meer dan vijftig jaar. Ik heb ook weleens wat (een jaar of zes) naar Frankrijk gevaren. De stakingen en discussies kan ik niet meer tellen.
Een ding is zeker: schippers zijn zeer stom, want ze weten heel goed waar het knelt maar blijven toch doorvaren. En we blijven doorbouwen.

En geloof me: ik ben lid geweest van diverse bonden. Maar het resultaat…0. Hoewel er wel degelijk mensen zijn die hun best doen om ook maar iets te verbeteren.
Schippers huichelen van ‘JA dat gaan we doen’ en zitten op die vergadering al te bellen met hun opdrachtgever/bevrachter. Of laten hun echtgenote een reis aannemen, en dan kunnen ze dat helaas niet meer ongedaan maken, enzovoort enzovoort.

Ach, ik maak me niet meer zo druk. Laat ze maar tobben. Mijn tijd is bijna op. Maximaal nog twee jaar als ik het leuk blijf vinden en gezond blijf. Ik vaar nu nog omdat ik het nog steeds een mooi vak vind.

Veel sterkte, stelletje domme tobbers,

R.J.W. Gijsbers,
ms Dandy (je weet wel zo’n oud ding)

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -