CDNI-heffing gasolie gaat omlaag

0

De verwijderingsbijdrage die scheepseigenaren betalen voor olie- en vethoudend afval kan volgend jaar omlaag. Dat heeft de verantwoordelijke Conferentie van Verdragsluitende Partijen (CVP) besloten. Nu bedraagt de heffing op de gasolie 7,50 euro. Hoeveel dat straks wordt, is nog niet bekend.

De CVP heeft ‘vastgesteld dat het systeem voor de verwijdering van olie- en vethoudend afval goed werkt. Het netwerk voor de afgifte werd uitgebreid, terwijl het tarief van 7,50 € per 1000 l gasolie sinds 1 januari 2011 kon worden gehandhaafd’, zo maakte het vorige week bekend.

Overschot
De toeslag is geregeld in het Scheepsafvalstoffenverdrag CDNI. De financiële exploitatie zorgt voor een overschot. Dat dient beperkt te worden, vinden de verantwoordelijke overheden.
‘In het licht van deze situatie heeft de CVP besloten in de loop van 2015 in principe over te gaan tot een verlaging van de bijdrage. Hoeveel en wanneer deze in werking zal treden, zal worden besloten in december 2014, op voorstel van het Internationale Verevenings- en Coördinatieorgaan (IVC). ‘
Daarbij zal rekening worden gehouden met de resultaten van aanvullende financiële analyses en ’de wens van het bedrijfsleven om de hoogte van de bijdrage voor zover mogelijk stabiel te houden’.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.