- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRederij de Jong breidt uit naar zeevaart

Rederij de Jong breidt uit naar zeevaart

- Advertentie -

Delen

Rederij de Jong gaat nu ook de zee op. De Rotterdamse binnenvaartrederij heeft daarvoor het nieuwe bedrijf C-Shipping & Logistics opgericht.

Wouter Kleiss en Mathijs van Schaik, die voorheen werkzaam waren bij de Steder Group uit Rhoon, zijn aangetrokken als operationeel directeuren. Ze nemen een groot netwerk mee.

Voor Rederij de Jong betekent dit een forse uitbreiding van de activiteiten. De zeevaart is volgens operationeel directeur Pelger de Jong van Rederij de Jong een wereld die gekenmerkt kan worden als people’s business: “Het vertrouwen in C-Shipping & Logistics is er al, ook al is het een compleet nieuwe speler op de markt.”

Ketenregie

C-Shipping & Logistics houdt zich bezig met zeebevrachting, scheepsagenturen, binnenvaart en op- en overslag, en kan zodoende ketenregie verzorgen. “We kunnen klanten nu een breder servicepakket aanbieden. Het is onze bedoeling om ladingbelanghebbenden te ontzorgen en te ondersteunen in al hun vervoerswensen door alle diensten aan te bieden in één van-a-tot-z-verhaal. Het scheelt een hoop tijd en moeite als je alles in de hand hebt, met één aanspreekpunt voor de hele keten.”

“Vanuit de markt is er een duidelijke wens voor een one-stop-shop”, beaamt directeur Wouter Kleiss van C-Shipping & Logistics. “Wij ontzorgen de klant volledig door alles te regelen.”

Duwvaart

Rederij de Jong is een familiebedrijf, met een historie die teruggaat tot eind 19e eeuw. Toen kocht Pieter de Jong senior, de overovergrootvader van Pelger de Jong die in kolen handelde, een schip om steeds grotere hoeveelheden te kunnen vervoeren.

Het bedrijf groeide van generatie op generatie. “Tegenwoordig vervoeren we per jaar zo’n 7 miljoen ton aan vracht. Daarmee zijn we een van de grootste Nederlandse bedrijven op het gebied van binnenvaart en zelfs de grootste op het gebied van duwvaart”, zegt Pelger de Jong.

Rederij de Jong en C-Shipping & Logistics zijn momenteel nog gevestigd in een kantoor in de Botlek. De bedrijven verhuizen in de loop van 2020 naar een nieuw kantoorpand op bedrijventerrein De Dijk aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -