- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsGreen Award heeft nu ook emissielabel voor zeeschepen

  Green Award heeft nu ook emissielabel voor zeeschepen

  - Advertentie -

  Delen

  Als aanvulling op haar certificeringsprogramma voor zeeschepen introduceert Stichting Green Award emissielabels voor broeikasgassen. De labels hebben betrekking op de uitstoot van CO2 (kooldioxide) en CH4 (methaan).

  De labels van schepen die al een nieuw label al hebben ontvangen, staan inmiddels live op de Green Award-website. De eigenaren kunnen daarmee, naast hun Green Award-certificaat, aantonen dat zij zich actief inzetten om hun uitstoot te beperken.

  CO2- en CH4-uitstoot

  Dit nieuwe label is een aanvulling op het bestaande certificeringsprogramma dat laat zien of en hoe duurzaam schepen in het algemeen zijn. Hiermee wordt aangegeven hoe een schip presteert op twee specifieke onderdelen van de in totaal meer dan zestig criteria waarmee het Green Award-programma werkt.

  Dit betekent dat eigenaren en exploitanten kunnen bewijzen dat zij Green Award gecertificeerd zijn en bovendien een CO2-label (niveau 1 of 2) en/of een CH4-label hebben behaald. Bij CO2 gaat het om het gebruik van hernieuwbare brandstoffen of brandstoffen zonder of met een lage uitstoot. Bij CH4 komen schepen die op LNG varen, in aanmerking die uitgerust zijn met apparatuur om methaanslip te voorkomen of terug te dringen.

   

   

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -