- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsMaritieme Academie heeft nu free fall lifeboat in Harlingen

Maritieme Academie heeft nu free fall lifeboat in Harlingen

- Advertentie -

Delen

Maritieme Academie in Harlingen heeft een nieuwe free fall lifeboat. Die is half maart in gebruik genomen. Het gaat om een uitbreiding op het bestaande safety trainingscentrum van de Maritieme Academie Holland (MAH). Alle zeevaartstudenten van de samenwerkende mbo- en hbo-scholen in Harlingen kunnen voortaan alle verplichte lifeboat-evacuaties trainen.

Het bestuur van de Maritieme Academie Holland besloot te investeren in de uitbreiding van het gezamenlijke trainingscentrum met de vrije val-opstelling. “Safety is een essentieel aspect in de zeevaart. Het is belangrijk dat onze studenten daar goed in worden getraind”, aldus Leon Maas, directeur-bestuurder MAH. “Door gezamenlijk te investeren gaan we op een doelmatige manier om met onze onderwijsmiddelen en hebben we in Harlingen een prachtige safety-installatie staan die is toegesneden op het trainen van onze toekomstig zeevarenden.”

“Met de installatie van deze free fall lifeboat krijgt niet alleen de MAH, maar ook de gemeente Harlingen de moderne maritieme uitstraling die ze verdient”, vindt Arjen Mintjes aan, directeur van Maritieme Academie Harlingen.

Training Reddingsmiddelen

Al jaren wordt de specialistische Training Reddingsmiddelen (Proficiency in Survival Crafts and Rescue Boats, PSCRB) voor de MAH-scholen gegeven op de locatie in Harlingen. Naast de klassieke lifeboat wordt de free fall lifeboat steeds vaker toegepast aan boord van zeeschepen. Met de uitbreiding kunnen nu alle in de praktijk voorkomende scenario’s worden getraind.

(foto Maritieme Academie Holland)

Zeevaartstudenten uit Urk, Delfzijl, Terschelling, Amsterdam en IJmuiden komen tijdens hun opleiding allemaal een kleine week naar Harlingen om daar procedures en vaardigheden te trainen met survival en rescue boats. Ook de studenten uit Harlingen zelf trainen op de installatie. Er is genoeg ruimte voor de groepen deelnemers op de installatie en de boot kan rondom goed worden geïnspecteerd.

Vaderlandsch Fonds

Aan de hand van een ontwerp van de firma Adonin is het project door aannemer De Boer & De Groot in samenwerking met North Sea Davit and Lifeboat Services (NSDLS) gerealiseerd. Om de investering mogelijk te maken, ontving MAH een financiële ondersteuning van het Vaderlandsch Fonds ter Aanmoediging van ’s-lands Zeedienst.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -