- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekGesabbelElk nadeel heb z’n voordeel

Elk nadeel heb z’n voordeel

- Advertentie -

Delen

‘Elk nadeel heb z’n voordeel’. Een van de vele bekende gezegdes van wijlen voetbalicoon Johan Cruijff die velen van ons bijblijven. Deze opmerking valt dan wel onder de categorie ‘Cruijfferiaans’, maar vaak klopt het wel. Kijk alleen maar naar het lage waterpeil waar we nu mee te kampen hebben. Het voordeel is dan weer dat vakantievierend Nederland het prima naar zijn zin heeft met dit warme weer.

Nederland gaat dit jaar massaal op vakantie. Het kan en mag eindelijk weer na een paar magere vakantiejaren. Door het mooie weer bevinden zich op de vaarwegen in deze vakantieperiode ook veel pleziervaartuigen. Gelukkig weten de meeste schippers van deze vaartuigen van wanten, maar soms is het best lastig varen. Door de lage waterstanden is er soms weinig vaarruimte om als pleziervaart een binnenschip veilig te kunnen passeren. 

Het warme weer heeft helaas nog een nadeel voor de vaarwegen. 

De meeuwen gaan graag aan de haal met al het dumpafval dat langs de vaarwegen ligt en trekken de vuilniszakken open, waardoor onder meer etensresten onbeschermd op straat komen te liggen.

Met als gevolg dat met deze warmte de frisse lucht rondom deze zwerfafvalplaatsen ver te zoeken is. 

Ook rondom sommige restafvalcontainers binnen het SAB-netwerk wordt nog wel eens afval gedumpt met alle gevolgen van dien. Het riekende afval is niet alleen erg vies, maar wordt door de vogels vaak verplaatst. Hierdoor belandt er ook rottend afval in het water, dat geen goed doet aan de kwaliteit van het water. Gooi je afvalzakken daarom gewoon in de daarvoor bestemde restafvalcontainers.

Heb je geen speciaal abonnement voor restafval? Dan kun je dit abonnement alsnog afsluiten bij de SAB. Je hebt dan toegang tot alle afgesloten restafvalcontainers van Rijkswaterstaat langs de Rijksvaarwegen. Een overzicht vind je op de SAB-website.

Wil je dit niet? Dan verzoekt de SAB je dringend om het afval aan boord te houden tot een punt waar het wél afgegeven kan worden zonder abonnement, bijvoorbeeld een haven of een opengestelde restafvalcontainer van de provincie of gemeente.

Het nadeel van het opnieuw moeten meenemen van het afval wordt zo een groot voordeel voor onze leef- en werkomgeving.

Met z’n allen doen wij ons best voor een schoner milieu, zeker ook voor onze volgende generatie!

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -