- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeRubriekWereldschepenCruiseterminal Wilton

  Cruiseterminal Wilton

  - Advertentie -

  Delen

  Rubriek over bijzondere schepen, verzorgd door vereniging World Ship Society Rotterdam.

  Aan vier masten van 62 meter kan heel wat zeil gehesen worden. Om precies te zijn op dit schip 2.200 m². 

  Met een scheepslengte van 135 meter is zeilen niet overal raadzaam en er moet wel wind staan. Er kan ook op de motor gevaren worden, wat de viermaster deed vanaf Lissabon. 

  De bestemming is Damen Ship­repair in de Wiltonhaven, waar een dag eerder ook al de 188
  meter lange Wind Surf neerstreek. Zo lagen er, ondanks de coron­a­stilte op de cruisemarkt, ineens twee cruiseschepen in Schiedam.

  De ‘W’ in de schoorsteen is van Windstar, een cruiserederij met zes relatief kleine schepen. Hiervan drie met zeilen die zichzelf, computergestuurd, kunnen ontvouwen. 

  Windstar biedt luxe en exclusieve cruises naar exotische bestemmingen. Door de diepgang van krap 5 meter kunnen ook bijzondere havens worden aangelopen. Er zijn vier teakhouten dekken; ontbijt en lunch worden geserveerd in de Veranda. De niet minder copieuze diners in de Amphora of Candles. 

  De Wind Star heeft 74 hutten, elk met een oppervlakte van 18 m2. Er is ruimte voor 148 ‘gasten’ en 101 bemanningsleden doen er alles aan om het hen naar de zin te maken.

  In 1984 begonnen als Windstar Sail Cruises, werd de rederij in 1988 overgenomen door de
  Holland America Line, die kort daarna zelf werd ingelijfd door de Carnival Corporation. In 2007 kocht Ambassadors International de rederij voor 100 miljoen dollar, maar die eigenaar ging in 2011 bankroet. 

  Via een openbare veiling werd Windstar voor 39 miljoen dollar eigendom van Xanterra Travel Collection. Deze dochter van de Anschutz Corporation uit Denver, Colorado, exploiteert een scala aan vakantieoorden. De schepen staan geregistreerd in Nassau op de Bahama’s. Windstar zelf opereert vanuit Seattle.

  tekst en foto: Cees de Keijzer
  www.wssrotterdam.nl

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Vorig artikel
  Volgend artikel

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -