- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCoronavirus kan Rotterdam 2 miljoen ton lading per maand kosten

Coronavirus kan Rotterdam 2 miljoen ton lading per maand kosten

- Advertentie -

Delen

Het Coronavirus wordt in steeds meer Europese landen aangetroffen. Ook in Nederland zijn de eerste patiënten besmet. GGD Rotterdam-Rijnmond geeft aan dat de kans op een besmetting in de haven erg klein is en dat nog geen aanvullende maatregelen worden geadviseerd aan bedrijven.

“Mocht de verspreiding van het virus verder doorzetten, dan is de verwachting dat er in de haven van Rotterdam circa 2 miljoen ton goederen per maand minder wordt overgeslagen”, meldt Havenbedrijf Rotterdam.

Port Health Authority

Als aangewezen Port Health Authority Rotterdam houdt de Divisie Havenmeester zich bezig met de gezondheidszorg in de haven van Rotterdam. Die werkt daarvoor samen met partijen als GGD Rotterdam-Rijnmond.

Een belangrijke taak van de Port Health Authority is de bestrijding van infectieziekten. De Divisie Havenmeester geeft meldingen van schepen over (het vermoeden van) een infectieziekte aan boord door aan de GGD. De havenmeester onderhoudt nu dan ook nauw contact met de GGD over de dreiging van het Coronavirus en de eventueel te nemen maatregelen.

Minder overslag

Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam, gaf eerder al aan dat normaal gesproken zo’n 45 procent van de internationale containers in Rotterdam van of naar Azië gaat, maar dat er door het Coronavirus 20 procent minder afvaarten zijn in China. In de haven van Rotterdam blijven de gevolgen van het virus dus niet onopgemerkt. “De verwachte volumes bij alle goederenstromen blijven achter ten opzichte van de oorspronkelijke prognoses, waarbij het effect op het containertransport het grootst is”, zegt het Havenbedrijf. Wereldwijd is de verwachting dat het zal leiden tot een vermindering van het containervervoer van 1 procent over heel 2020.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -