- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsAllard Castelein is Havenman van het Jaar

  Allard Castelein is Havenman van het Jaar

  - Advertentie -

  Delen

  Allard Castelein, tot 15 juli van dit jaar CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, is gekozen tot Havenman van het Jaar 2023. Dat heeft de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam bekendgemaakt.

  “Een Havenman/vrouw van het Jaar heeft zich in de afgelopen twaalf maanden onderscheiden met een positieve bijdrage aan de maritieme en industriële ontwikkeling van de Rotterdamse haven, of wordt gekozen op grond van zijn/haar verdiensten in het verleden”, zo luiden de criteria. Bij Allard Castelein is beide het geval naar het oordeel van de organiserende stichting.

  Voortouw

  In een toelichting schrijft het bestuur, dat ook als jury fungeert: “Sinds zijn aantreden in 2014 als president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam heeft Allard Castelein het voortouw genomen in de ingrijpende omslag die de haven moet doormaken. Onder zijn leiding heeft het Havenbedrijf het bedrijfsleven – zowel oud als nieuw – weten te committeren aan het doel van een CO2-neutrale haven. Er is een portfolio van ruim vijftig projecten ontwikkeld, alle gericht op de energietransitie.”

  “Allard Castelein heeft in 2023 veel vruchten mogen plukken van het werk dat in voorgaande jaren is verzet. Een aantal langlopende projecten is dit jaar tot een doorbraak of afronding gekomen. Voorbeelden zijn de investering van Gasunie in het waterstofnetwerk, de vergunningaanvraag voor de waterstoffabriek van Eneco, het groene licht voor Porthos, en de uitrol van walstroom en de warmteleiding.”

  Ook op logistiek gebied was 2023 volgens de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam een memorabel jaar met de invoering van NextLogic, de ingebruikname van de Container Exchange Route. Ook kondigden APM Terminals en RWG uitbreiding van hun terminals op de Maasvlakte aan.

  Uitreiking

  Allard Castelein is de 43e havenprominent op rij die de onderscheiding ontvangt. Die werd in 1981 ingesteld door de toenmalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto. Hij wordt de opvolger van Jan Overdevest, CEO van de Waalhaven Group, de Havenman van het Jaar 2022.

  Geheel volgens traditie wordt de prijs uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst op de tweede maandag van het nieuwe jaar: 8 januari 2024. Dat gebeurt dan in het bijzijn van oud-Havenmannen en -vrouwen, havenautoriteiten, leden van de havengemeenschap en vertegenwoordigers van de media.

  De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier onafhankelijke journalisten, de drie laatstgekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -