- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsSalarisconflict HbR opgelost – Boudewijn Siemons wordt CEO

  Salarisconflict HbR opgelost – Boudewijn Siemons wordt CEO

  - Advertentie -

  Delen

  Boudewijn Siemons (59) is op 1 februari benoemd tot CEO van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij volgt Allard Castelein op, die afgelopen zomer afscheid nam. Siemons fungeerde sindsdien als interim-CEO, naast zijn functie als COO.

  De directie bestaat nu uit Boudewijn Siemons (CEO en COO ad interim) en Vivienne de Leeuw (CFO). Havenbedrijf Rotterdam gaat op zoek naar voor een nieuwe COO.

  Bewezen

  De aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Rijksoverheid, hebben Siemons voor vier jaar benoemd op voordracht van de raad van commissarissen. Koos Timmermans, voorzitter van die raad, zegt: “Het Havenbedrijf blijft met deze benoeming geleid door een vertrouwd gezicht voor medewerkers en klanten. Daar is de RvC blij mee. Boudewijn Siemons heeft zich in het afgelopen half jaar bewezen als een meer dan goede CEO. Hij is een echte verbinder. Naast een groot hart voor de haven, brengt hij ervaring mee uit de maritieme sector, infrastructuur en energietransitie.”

  “De Rotterdamse haven verbindt Europa via logistieke ketens met de rest van de wereld” aldus Siemons. “Samen met medewerkers en klanten geeft het Havenbedrijf vorm aan een toekomstbestendige haven die stevig is geworteld in regio en stad. Het geeft mij veel energie om hiermee iedere dag weer aan de slag te gaan. Ik ben blij dat ik dat mag blijven doen als CEO van het Havenbedrijf.”


  Werktuigbouwkundig ingenieur Boudewijn Siemons werkte sinds oktober 2020 als COO bij het Havenbedrijf Rotterdam. Sinds 15 juli vorig jaar vervulde hij ad interim ook de rol van CEO.

  Daarvóór werkte hij bij Koninklijke Vopak als president van de divisie Noord- en Zuid-Amerika. Hij was bij dat bedrijf eerder lid van het management en werkte in die hoedanigheid in Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Eerder (van 1998 tot 2006) vervulde Siemons diverse managementfuncties bij Koninklijke VolkerWessels. Hij begon zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. Hij studeerde aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en de TU Delft.


  Nieuw beloningsbeleid

  Met het vertrek van Allard Castelein ontstond een impasse doordat de aandeelhouders het niet eens waren over de hoogte van het salaris van zijn opvolger. Het Rotterdamse gemeentebestuur wilde de beloning drastisch verlagen, naar de Balkenende-norm van 233.000 euro per jaar. Het ministerie van Financiën vond dat de zwaarte van de functie en het internationale karakter maakten dat een hoger salaris noodzakelijk is om goede kandidaten te vinden.

  Er is nu een nieuw beloningsbeleid afgesproken voor de algemene directie van het Havenbedrijf (CEO, COO en CFO). Nieuwe bestuurders krijgen een vast basissalaris met een maximum van 365.000 euro per jaar voor de CEO en 328.500 euro voor de COO en CFO. Deze bedragen liggen zo’n 100.000 euro lager dan voorheen. Bovendien vervalt de variabele beloning is het aanvullende pakket versoberd. Voor de huidige twee directieleden is een overgangsregeling afgesproken. Siemons krijgt als CEO een vergelijkbare beloning als in zijn tijd als COO.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -