- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsVRC wil duidelijkheid over nieuwe CEO Havenbedrijf Rotterdam

  VRC wil duidelijkheid over nieuwe CEO Havenbedrijf Rotterdam

  - Advertentie -

  Delen

  Tijdens het jaarlijkse cargadoorsdiner van de VRC op 29 november riep voorzitter Kees Groeneveld de aandeelhouders van Havenbedrijf Rotterdam op om hun strijdbijl te begraven en snel duidelijkheid te geven over de definitieve invulling van de CEO-positie bij het Havenbedrijf Rotterdam.

  Volgens Groeneveld is het zorgwekkend dat de gemeente Rotterdam en de Nederlandse Staat, vertegenwoordigd door het ministerie van Financiën, het niet met elkaar eens kunnen worden. Ze hebben een verschil van mening over het salaris dat de nieuwe topman van het havenbedrijf mag verdienen. Het salaris van de in juli afgetreden CEO Castelein was opgelopen tot boven de 650.000 euro.

  Patstelling

  Het Rotterdamse gemeentebestuur vindt dat te veel en wil zijn opvolger houden aan de Balkenende-norm: 223.000 euro per jaar. Minister Kaag van Financiën vindt dat daar wegens de zwaarte van de functie en het internationale belang een uitzondering op gemaakt moet worden. Anders zou geen geschikte kandidaat te vinden zijn.

  De beide aandeelhouders (Rotterdam bezit iets meer dan 70 procent en de staat bijna 30 procent) hebben evenveel zeggenschap over de beloning van de directie. Ze moeten dus ook allebei instemmen met het voorstel van de raad van commissarissen. Er is een patstelling; de werving is begin dit jaar gestopt en er lijkt nog geen vooruitgang geboekt te zijn.

  Slecht signaal

  De situatie geeft, zei Groeneveld, een slecht signaal naar de lokale, nationale en internationale stakeholders van de Rotterdamse haven, die duidelijkheid verwachten over de definitieve invulling van de belangrijke positie. Tijdens zijn toespraak kreeg Groeneveld veel bijval van andere belangrijke vertegenwoordigers uit de Rotterdamse haven.

  Groeneveld benadrukte dat hij veel respect en waardering heeft voor het goede werk van COO Boudewijn Siemons en CFO Vivienne de Leeuw, die nu samen leidinggeven aan het Havenbedrijf Rotterdam. Siemons fungeert sinds het vertrek van Allard Castelein als interim-CEO.

  De Vereniging van Rotterdamse Cargadoors lanceerde tijdens het diner een nieuwe website (www.cargadoorworden.nl) om de het afwisselende werk van cargadoors in de Rotterdamse onder de aandacht te brengen bij de jeugd.

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -