- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekGesabbelBinnenvaarthart

Binnenvaarthart

- Advertentie -

Delen

Vroeger moesten we tot ons 65e doorwerken om met pensioen te gaan. Als je werkgever een goede regeling had, dan kon je zelfs met vervroegd pensioen. Daar hebben heel wat mensen zich flink op verheugd. Er zijn vroegtijds al heel wat plannen gemaakt. Sinds een aantal jaren is die leeftijd opgeschroefd tot 67 jaar.

Het is mede van je beroep afhankelijk of je het gemakkelijk volhoudt tot je pensioengerechtigde leeftijd of dat het buffelen voor je is. Tegenwoordig zijn de meeste 60-plussers zich ervan bewust dat gezond eten en bewegen wel van belang zijn om zo gezond en fit mogelijk te blijven. Als het even kan, willen we toch allemaal graag genieten van onze oude dag? Praat met deze leef­tijdsgroep en je hoort veel grote vakantieplannen voorbij komen, bijvoorbeeld met een camper een mooie rondreis maken. Later, dan ga ik….

Echter niet iedereen heeft deze wens. Er zijn fiere medemensen die als pensionado nog graag de handen uit de mouwen steken. Thuis ‘achter de geraniums zitten’ is geen optie voor ze. Deze fitte pensionado’s zie je vaak als vrijwilliger terug bij verenigingen. De binnenvaart laat oud-schippers vaak niet meer los en daarom vind je déze pensionado’s ook geregeld als schipper op onder meer museumschepen, of ze ontlasten familieleden die aan boord even wat ondersteu­ning kunnen gebrui­ken.

Er zijn zelfs enthousiastelingen die er geen genoeg van krijgen en op latere leeftijd nog beginnen aan een carrière in de binnenvaart. Hoe leuk is het als een 70-plusser aan de SAB-balie zijn stempel voor de functie matroos komt ophalen?

Dit gebeurde al eens in 2017 en dit jaar opnieuw. Dit getuigt van een bijzonder warm hart voor het water. Daar wordt je binnenvaarthart toch blij van?

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -