Baggermuseum: speel met vriendjes een ‘escapegame’ in kerstvakantie

0

Het Baggermuseum in Sliedrecht opent in de kerstvakantie een escapegame: ‘De schat van Volker.’ Puzzels en raadsels zijn door heel het museum verborgen. Het spel wordt gespeeld in groepen van twee tot vijf spelers en is leuk voor kinderen vanaf zeven jaar oud, met begeleiding van een volwassenen.

In de villa waar nu het Baggermuseum in zit, woonde vroeger de familie Volker. Meer dan honderd jaar geleden was Adriaan Volker de grondlegger van de baggerij in Sliedrecht.

Het verhaal

Bij het baggeren komen voorwerpen, zoals kanonskogels, wrakstukken en ook schatten, naar boven die soms eeuwenlang verborgen hebben gelegen op de bodems van zeeën en rivieren. Enorme rijkdom heeft Volker hierdoor vergaard, veilig opgeborgen in zijn kluis. Niemand heeft tot nu toe deze kluis kunnen openen, want alleen hij had de combinatie. Maar nu is er een brief gevonden met een mogelijke aanwijzing….

De toegang kost 1,50 euro per groep en de tijdsduur van de escapegame is circa 45 minuten. Meer informatie is te vinden op: www.baggermuseum.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.