- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLezing over alternatief Deltaplan

Lezing over alternatief Deltaplan

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 19 maart zijn Huub Lavooij en Leen Berke van Delta21 te gast in het Nationaal Baggermuseum. Zij verzorgen een lezing: Lessen van de St. Elisabethsvloed voor nu. Dat sluit aan op de huidige tentoonstelling in het museum in Sliedrecht Ode aan het Zinkstuk, vlechten tegen water.

Het idee van Delta21 is een toekomstbestendige oplossing voor waterveiligheid, energietransitie & natuurherstel voor de zuidwestelijke delta te ontwikkelen. Het is een alternatief voor het dijkverhogingsprogramma van de Deltacommissaris.

Nieuwe waterkering

Tussen de kust van de Tweede Maasvlakte en die van het eiland Goeree Overflakkee zou een waterkering in de vorm van een duinenrij, een gemaal én een afsluitbare kering aangelegd moeten worden. De waterkering zorgt ervoor dat er in zee als het ware een meer ontstaat van circa 20 vierkante kilometer.

Het gemaal in de waterkering heeft ruim voldoende capaciteit om bij de allerhoogste verwachte rivierwaterstanden het overtollige water in zee te pompen. De duinen en de afsluitbare kering bieden tezamen bescherming tegen hoge zeewaterstanden.

Aanmelden

De lezing in het Nationaal Baggermuseum vindt plaats op zaterdagmiddag 19 maart en start om 12.30 uur (inloop vanaf 12.00 uur). De kosten bedragen 6 euro (inclusief één consumptie).

Aanmelden kan via een berichtje naar [email protected]. Na de lezing is het museum geopend voor publiek: entree 6 euro, gratis toegang met de Museumkaart.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -