- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLezing over familie Volker en hun roemrijke baggerbedrijf

Lezing over familie Volker en hun roemrijke baggerbedrijf

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 5 november houdt Remco van der Ven in het Nationaal Baggermuseum een lezing over de familiegeschiedenis van de familie Volker en de ontstaansgeschiedenis van hun roemrijke baggerbedrijf.

 Philipp Võlker werd in 1730 geboren in Niederelsungen, nabij Kassel. Op 15-jarige leeftijd kwam hij via Zwolle in Sliedrecht terecht. Daar trouwde hij met Pleuntje Meijer. Philipp Võlker werd in Sliedrecht al snel Flip Volker genoemd en was de voorvader van Adriaan Volker, oprichter van Baggermaatschappij Volker in 1854.

Oude kantoor

Tijdens de lezing van 5 november vertelt Remco van der Ven over de familie Volker en de ontstaansgeschiedenis van het baggerbedrijf. Na afloop van de lezing neemt Remco de aanwezigen mee voor een uniek kijkje achter de schermen in het oude kantoor van Volker, waar hij zelf als 21-jarige zijn loopbaan begon.

De lezing in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht begint zaterdag 5 november om 12.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur). De kosten bedragen 6 euro, dat is inclusief één consumptie. Aanmelden kan via [email protected]. Na de lezing is het museum geopend voor publiek. De entree kost 6 euro, maar is gratis voor houders van een  Museumkaart.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -