- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBaggermuseum: expositie van Waterbus-aquarellen

Baggermuseum: expositie van Waterbus-aquarellen

- Advertentie -

Delen

Met de heropening na de coronomaatregelen heeft het Nationaal Baggermuseum ook een nieuwe expositie: ‘Inspiratie vanaf de Waterbus, aquarellen van Karla Kaper’. Die is van 11 juni tot en met 28 augustus 2021 te bezoeken.

Karla Kaper (1941) is een veelzijdig beeldend kunstenaar en ontwerper. De afgelopen jaren nam zij regelmatig de Waterbus en schilderde een groot deel van de haltes van de Waterbus in Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht. Ook verschillende bruggen, gebouwen en landschappen langs het water zijn te zien in de expositie. Deze is zo ingericht zodat de bezoekers meer te weten komen van de baggeractiviteiten langs de Waterbus-route.

Schillderworkshop

Bij de expositie is ook het boek Waterbus verschenen. Dat is onder andere te koop in de museumwinkel. Tijdens de zomermaanden zijn er bovendien schilderworkshops. Prijzen en data zijn te vinden op de website van het Nationaal Baggermuseum. Daarnaast is het mogelijk om een combiticket via de Waterbus aan te schaffen, inclusief museumbezoek en een kopje koffie. Het museum is te bereiken met de lijn 23, halte Waterdiep.

Het Nationaal Baggermuseum is elke woensdag tot en met zaterdag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur. De BaggerPraktijkTuin is elke zaterdagmiddag geopend. Het museum is gevestigd aan Molendijk 204 in Sliedrecht.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -