Historische kraan maakt oversteek in Brussel

0
(foto Port of Brussels)

De Haven van Brussel heeft op dinsdag 10 december een grootschalige operatie uitgevoerd. In de voorhaven van Brussel werd een historische kraan, met een gewicht van 300 ton, van de rechteroever naar de linkeroever van het kanaal verplaatst.

De verplaatsing gebeurde via het water. De kraan krijgt een plaats naast de nieuwe passagiersterminal. Met behulp van hydraulische trucks (type Self Propelled Modular Transporter) werd de kraan op een ponton geladen.

Het drijvende platform legde een afstand van ongeveer 500 meter af om de kraan vervolgens te lossen op de linkeroever van de voorhaven. Het Nederlandse bedrijf ALE Heavy Lift voerde deze operatie uit.

Skatepark

De kraan is een oude industriële kraan uit de jaren 50. Tot in de jaren 90 ia hij gebruikt in de haven van Brussel. Daarna werd deze gerenoveerd.

De verplaatsing  maakt deel uit van de opwaardering van de haven. In de plannen zit ook de aanleg van een skatepark rond en deels onder de kraan. Verder worden de oevers herontwikkeld  en komt er een fietspad tussen het nieuwe skatepark en de Brussels Cruise Terminal.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.