- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBaggermuseum: lezing over nieuw ontwerp waterkrachtcentrale

Baggermuseum: lezing over nieuw ontwerp waterkrachtcentrale

- Advertentie -

Delen

Donderdagavond 17 februari is Jan Willem Lambach te gast in het Nationaal Baggermuseum. Hij zal vertellen over zijn onderzoek naar en ontwerp van een innovatieve waterkrachtcentrale. De lezing is interessant voor zowel waterbouwers als niet-waterbouwers.

Lambach was afgelopen najaar een van de genomineerden voor de Waterbouwprijs 2021. Na jaren werkzaam geweest te zijn als econoom heeft hij inmiddels ook de studie Civiele Techniek aan de TU Delft afgerond. Zijn scriptie Innovatieve waterkrachtcentrale levert op visvriendelijke wijze duurzame energie behoorde afgelopen jaar tot de tien beste scripties van Nederland. Lambach is momenteel werkzaam bij Rijkswaterstaat.

Maas

Hij heeft een innovatieve waterkrachtcentrale ontworpen die energie produceert en opslaat, en waarbij tevens rekening wordt gehouden met de wettelijke eisen ter voorkoming van vissterfte; de installatie wordt uitgerust met visvriendelijke schroefturbines.

De eerste onderzoeksresultaten, op de Maas, zijn positief. Lambach hoopt dat in de toekomst dit soort pomp/opslag-waterkrachtcentrales bij stuwen ingezet worden. “Het is een duurzame, CO2-neutrale oplossing gericht op de toekomst, die zeker van toegevoegde waarde kan zijn voor onze maatschappij en leefomgeving.”

Aanmelden

De lezing in het Nationaal Baggermuseum op donderdagavond 17 februari begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Toegang kost 6 euro (dat is inclusief koffie met iets lekkers). Aanmelden kan via een berichtje naar [email protected]. Na de lezing is er gelegenheid om de tentoonstelling Ode aan het Zinkstuk, vlechten tegen water te bekijken.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -