- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekGesabbelWachten duurt minder lang

Wachten duurt minder lang

- Advertentie -

Delen

Waar je tegenwoordig ook gaat of staat; overal moet je wachten. Ga je met het vliegtuig, dan moet je na de bagagecontrole ook nog eens in de rij wachten tot je kunt ‘boarden’. Wil je dit omzeilen door dan maar met de auto te gaan? Dan kun je vaak aan­sluiten in de file.

Het lijkt wel of het op de weg ieder jaar weer drukker wordt. Wordt er slecht weer voorspeld? Dan kun je vast een half uurtje extra reistijd inplannen. Zeker op bepaalde routes is het erg druk met vrachtverkeer. Het woord ‘rekeningrijden’ valt sinds een tijd ook nogal vaak in politiek Den Haag.

Hoe zit het dan met eventuele sprei­dingskansen? Mensen bewust maken van de besparing die het buiten de spits rijden oplevert? Er schijnt hier zelfs een speciale app voor te zijn die de besparing voor je bijhoudt.

Misschien zijn er bijvoorbeeld duide­lijke afspraken te maken? Maar ja, je kunt tegen een vracht­wagenchauffeur moeilijk zeggen dat hij tussen bepaalde tijden geen gebruik mag maken van een deel van de weg.

Gelukkig is er nog voldoende ruimte op de vaarwegen te vinden. Een deel van het wegvervoer verplaatsen naar het water zou een goed alternatief zijn. Of in ieder geval een combinatie van weg en water.

Aan de SAB-balie is inmiddels gebleken dat de wachttijd door het maken van een afspraak voor de  behandeling van vaardocumenten erg is teruggelopen. Er wordt goed gebruik gemaakt van het afsprakenprogramma en de reacties zijn overwegend positief. Wat mensen vaak opvalt bij binnenkomst is de rust in de wachtkamer. Even geen hectiek.

Heb je een afspraak rond lunchtijd? Dan kun je er ook voor kiezen om even een broodje te eten in het lunchcafé. Alleen koffie drinken kan natuurlijk ook. Het televisiescherm in het lunchcafé geeft aan wanneer de bestelling is afgerond en er afgerekend kan worden.

De SAB wil je als baliebezoeker heel hartelijk bedanken. Zonder jouw medewerking was de overgang naar het afsprakensysteem niet zo gladjes verlopen. Een dikke pluim!

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -