- Advertentie -
- Advertentie -

Vreemde mail

- Advertentie -

Delen

Fishing mail en spam zijn bijna niet meer weg te denken als het gaat om binnenkomend e-mailverkeer. Of men wil dat je iets van ze koopt of je wordt gesommeerd om ergens op te klikken zodat ze gegevens van je kunnen hacken. Heel vervelend allemaal. Heel logisch dat de meeste mensen bij het zien van dergelijke binnenkomende berichten direct de deleteknop intoetsen en het bericht hiermee wissen. 

De SAB is aan het begin van dit jaar overgestapt op een nieuw computersysteem waarmee wij alle gegevens beter en sneller kunnen verwerken. Dit heeft de eerste week van dit nieuwe jaar al voor menig telefoontje gezorgd. De vertrouwde SAB-mail met facturen en overzichten van jouw ecorekening-account kwamen ineens binnen onder vermelding van een vreemd adres. De SAB heeft zich helaas niet gerealiseerd dat deze verandering plaats zou vinden en dat dit voor enige vraagtekens zou kunnen zorgen. Hiermee onze excuses voor het ongemak. 

Wel fijn om opnieuw bevestigd te krijgen dat de Nederlandse binnen­vaartschipper heel goed op de hoogte is van het reilen en zeilen in het huidige digitale tijdperk. Het klopt dus inderdaad dat de SAB haar financiële mail nu verstuurt onder vermelding van een ander adres.

Er komen soms ook nog vragen binnen over de IISR-pas (International Inland Shipping Registration). Met deze pas kun je inloggen in ons systeem (www.iisr.eu)  en je eigen gegevens inzien. Deze pas is nog steeds ver­krijgbaar bij de SAB. Sommige rede­rijen gebruiken deze kaart voor intern crew-management. 

De IISR-pas was een aantal jaar geleden uitgegeven door de SAB in het kader van een pilot voor het digi­taliseren van het vaartijdenboek en dienstboekje. Totdat de digitalisering een feit is, blijven het vaartijdenboek en het dienstboekje leidend en moe­ten beide documenten worden bijgehouden.

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -