Vereniging De Binnenvaart viert 30e verjaardag met nieuwe site

0

Ter gelegenheid van de 30e verjaardag presenteert Vereniging De Binnenvaart  een geheel nieuwe website. “De vereniging is niet meer weg te denken in en rond de binnenvaart”, aldus Leo Schuitemaker, die al dertig jaar actief is bij de club van schepenliefhebbers.

Vereniging De Binnenvaart telt 2.930 leden en is zeer actief. Dat komt ook tot uitdrukking op de nieuwe site www.debinnenvaart.nl. De agenda en de nieuwsberichten komen  nadrukkelijker in beeld en de inhoud is geactualiseerd.

Op de website staat het veelvuldig geraadpleegde overzicht van het Binnenvaartdocumentatiecentrum met de internationale databank van binnenvaartschepen. Deze is gekoppeld aan de in 2018 gelanceerde en populaire Binnenvaart-app.

Marot

Ook aan de Marot wordt hard gewerkt. In het ruim van de Franse motor komen binnendekken en nieuwe ruimschilden. Vereniging De Binnenvaart beschikt sinds 2018 over dit historische schip, dat na de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Marshallhulp werd ingezet. Het was een van de 95 schepen, waarvan er 35  op de Dordtse Scheepswerf de Biesbosch werden samengesteld.

In de loop van 2020 zal de Marot afmeren in de zuidelijke insteekhaven van de vroegere scheepswerf en wordt het het centrale schip van Leefwerf De Biesbosch.

Verbouwing van de Marot.

Expositie en activiteiten

In het nationale Binnenvaartmuseum is dit jaar de nieuwe expositie over voortstuwing te zien. Het museum is geopend op donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en voor groepen op afspraak. Daarnaast worden nog vele activiteiten georganiseerd raadpleeg hierover de nieuwe website.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.