- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws33e editie is laatste jaarboek Binnenvaart

33e editie is laatste jaarboek Binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Onlangs is de 33e editie van het jaarboek Binnenvaart verschenen. Binnenvaart 2023 is ook de laatste, maakt Uitgeverij De Alk bekend. Daarmee komt een einde aan het door velen gewaardeerde en ook veelvuldig geraadpleegde naslagwerk.

In zijn voorwoord eert Leo Schuitemaker van Vereniging De Binnenvaart de samenstellers van het boek: Wim van Heck en Ad van Zanten. Na het overlijden van de eerste in 2018 deed Van Zanten de intensieve klus in zijn eentje. Door gezondheidsproblemen moet nu ook hij stoppen.

Beiden waren vanaf de oprichting in 1990 lid van de vereniging, schrijft Schuitemaker. “Ze bezaten een enorme hoeveelheid gegevens en foto’s van binnenschepen. Samen kwamen ze op het idee om daar een jaarboek over te maken.” Uitgeverij De Alk zag dat wel zitten.

Pioniers

Van andere leden van Vereniging De Binnenvaart kregen Van Heck en Van Zanten jaarlijks honderden actuele foto’s binnen en dankzij een netwerk van schippers, werven, makelaars en binnenvaartliefhebbers waren ze ook op de hoogte van mutaties (nieuwe eigenaren, nieuwe scheepsnamen, enzovoort).

“Men moet zich echter realiseren dat het up to date houden van een dergelijk jaarboek een gigantische klus is en dat zij hier dagelijks mee bezig waren”, weet Schuitemaker.  “Wij zijn deze pioniers van binnenvaartgegevens verzamelen veel dank verschuldigd. In 33 jaar jaarboeken is ‘Binnenvaart’ is heel veel terug te vinden en de serie vormt een uniek naslagwerk.”

5.500 schepen

In Binnenvaart 2023 worden weer alle ruim 5.500 Nederlandse binnenvaartschepen vermeld compleet met specificaties. Verder staat in het boek een handig overzicht van werven, reparatiebedrijven, bevrachters, machinefabrieken, toeleveranciers, makelaars, scheepshandelaren, schippersbeurzen, verenigingen en bonden.

Binnenvaart 2023 is voor 29,90 euro te koop in de boekhandel en te bestellen via www.alk.nl.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -