- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsRotterdam krijgt eerste watertaxi op waterstof

Rotterdam krijgt eerste watertaxi op waterstof

- Advertentie -

Delen

De eerste Rotterdamse watertaxi op waterstof vaart in 2021. Klimaatminister Eric Wiebes noemde waterstof in de energietransitie ‘onmisbaar’. Er wordt verwacht dat tal van scheepstypen binnen tien tot vijftien jaar met 100 procent emissievrije waterstofmotoren worden uitgerust.

“We gaan ermee aantonen dat groene waterstof in de maritieme sector nu al operationeel kan worden toegepast”, zegt ir. Tim van Vrijaldenhoven op de website van de Watertaxi Rotterdam. Hij coördineerthet SWIM-project vanuit Enviu’s scheepvaartprogramma THRUST.

Watertaxi Rotterdam. (foto Adobe Stock)

Ook voor de binnenvaart

Volgens Vrijaldenhoven is de Rotterdamse watertaxi een “prachtig visitekaartje” voor toepassing van waterstof, maar ook een commerciële, emissievrije oplossing voor de binnenvaart, die uiteindelijk wordt opgeschaald voor grote schepen.

Er wordt een passende locatie in Rotterdam gezocht voor een bunkerstation waar waterstof kan worden getankt. Het is de bedoeling dat meerdere partijen hier gebruik van gaan maken.

De productie van waterstof is duur, maar Vrijaldenhoven verwacht dat hier verandering in komt. De waterstof-taxi zal met de rest van de vloot van Watertaxi Rotterdam meedraaien.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -