- Advertentie -
- Advertentie -
HomeRubriekGesabbelSociale social media

Sociale social media

- Advertentie -

Delen

Dat social media vaak socialer zijn dan ons lief is, daar kijkt niemand meer van op. Dat veel bedrijven extra maatregelen nemen om zo veilig mogelijk online te kunnen verga­deren, zonder dat iedereen kan inbreken in de vergadering, dat is ook geen verrassing.

Zelfs de app WhatsApp is een datalek niet vreemd. Het is natuurlijk niet raadzaam om zomaar vertrouwelijke informatie te delen via apps en apparaten die daarvoor niet bedoeld en vaak ook niet veilig zijn.

De SAB is zich er zeer van bewust dat zij werkt met vertrouwelijke gegevens en bouwt zo veel mogelijk veiligheidsmaatregelen in om jouw gegevens te beschermen tegen misbruik. Ons vernieuwde databasesysteem Appliss is hier nóg beter op ingericht dan voorheen.

Kom je bij ons aan de balie met je vaardocumenten, dan is het je vast al opgevallen dat wij geen vaartijd controleren via je mobiele telefoon in het kader van de AVG, en nu ook vanwege het coronavirus. Foto’s van de bladzijden uit het vaartijdenboek mogen wél worden aangeleverd op een USB-stick, mits de afbeeldingen rechtop staan, de bladzijden in hun geheel goed zichtbaar zijn en alles op chronologische volgorde staat.

Ook deze USB-stick wordt door ons eerst gecontroleerd op virussen, spyware en derge­lijke. Zo blijft het risico op een datalek zo klein mogelijk. Ook telefonische verzoeken tot
wijzingen kunnen wij niet zomaar doorvoeren. Dit voorkomt dat een derde jouw gegevens laat aanpassen.

Er komen nog steeds vragen binnen over het inloggen in het vernieuwde ‘mijn-SAB.nl’. In het verleden heeft iedere gebruiker om in te loggen een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen dat begint met ‘spe’ en ‘abb’. Deze inloggegevens zijn niet meer van toepassing. Er kan alleen nog ingelogd worden met een mailadres in combinatie met een wachtwoord.

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens, dan kun je die bij de SAB eenvoudig aanvragen via de telefoon (mits je mailadres al bekend is in het systeem), via de mail of via de inlogpagina van ‘mijn-SAB.nl’. Klik in het laatste geval op de link ‘Vraag een account aan’.

Heb je wél een gebruikersnaam maar weet je het wachtwoord niet meer, dan kun je op de inlogpagina klikken op de link ‘wachtwoord vergeten’. Je ontvangt dan een nieuw wachtwoord via de jouw, reeds bij ons bekende mailadres.

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -