Quo Vadis wordt partner van Zeekadetkorps Nederland

0
Directeur Taeke Veenstra (links) van Quo Vadis Personeelsdiensten en voorzitter Bart Escher van Zeekadetkorps Nederland ondertekenden de overeenkomst in het Binnenvaartmuseum in Dordrecht. (foto Zeekadetkorps Nederland)

Quo Vadis Personeelsdiensten is partner geworden van het Zeekadetkorps Nederland. Het Sliedrechtse uitzendbureau voor de binnenvaart en het Zeekadetkorps Nederland hebben daarvoor vrijdag 28 juni een sponsorovereenkomst voor drie jaar getekend.

De ondertekening vond plaats in het Binnenvaartmuseum in Dordrecht. Een groot deel van de medewerkers van Quo Vadis Personeelsdiensten was daarbij aanwezig. Namens het Zeekadetkorps Nederland waren drie leden van het hoofdbestuur vertegenwoordig.

Quo Vadis en ZKK Nederland hebben al langere tijd contact. “De organisaties delen samen de passie voor het varen en het begeleiden van jongeren in hun passie voor water en techniek”, zo omschrijven ze hun overeenkomsten. “Quo Vadis begeleidt zijn medewerkers in opleidingen en de groei van hun carrière. Vanuit deze visie willen ze ook ZKK Nederland ondersteunen bij de opleiding en ontwikkeling van de zeekadetten.”

Zomerkamp

Onder het Zeekadetkorps Nederland vallen sinds 6 april van dit jaar twintig korpsen door heel Nederland. Lelystad is het nieuwste Zeekadetkorps van Nederland. De doelstelling van het Zeekadetkorps Nederland is jongeren, zowel jongens als meisjes, te interesseren voor en te begeleiden naar de maritieme sector.

Met de andere korpsen wordt veel samengewerkt en georganiseerd. Het zomerkamp (ZoKa) is het grootste jaarlijkse evenement van het ZKK Nederland. De korpsen komen samen, houden wedstrijden en leren van elkaar. Het ZoKa vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 27 juli in Kampen en Lelystad.

Lessen

Alle korpsen beschikken over een korpsschip. Naast voormalige mijnenvegers en boeienleggers ook enkele zee- en binnenvaartschepen. Deze schepen dienen als opleidingsplaats voor de zeekadetten. Zij houden zelf hun schip in de vaart en onderhouden het. Daarbij leren ze jongeren veel over het varen en over onderhoud, motortechniek en elektrotechniek.

Quo Vadis ziet de steun aan ZKK Nederland als een mooie kans om hun passie voor varen over te dragen aan jongeren. De sponsoring bestaat niet alleen uit geld maar ook door de inbreng van kennis vanuit hun expertise en ervaring in de binnenvaart. Met deze kennis kunnen de lessen en opleidingen binnen ZKK Nederland en al hun korpsen worden geactualiseerd en geoptimaliseerd.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.