- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeekadetten kijken ogen uit op NOVA College

Zeekadetten kijken ogen uit op NOVA College

- Advertentie -

Delen

Zeekadetten en kaderleden van zeekadetkorpsen Delfzijl, Harlingen, Lelystad, Lemmer en Urk bezochten op zaterdag 23 maart het NOVA College Scheepvaart in Harlingen. Ze keken hun ogen uit.

Dankzij de samenwerking tussen Zeekadetkorps Nederland en het NOVA College Scheepvaart krijgen de zeekadetten een kijkje in de keuken op de school. In totaal waren er meer dan vijftig zeekadetten aanwezig.

Man over boord

Zeekadetten tot 12 jaar konden hun nautische skills testen op binnenvaartsimulator. Daarna kregen ze een rondleiding aan boord van de OS Sittard. Dit is een schip van het Zeekadetkorps Harlingen.

Zeekadetten van 12 tot en met 16 jaar deden een ‘Man Over Boord-’oefening in een overlevingspak. Daar hoorde ook een beetje theorie bij.

De oudste zeekadetten, die van 16 jaar en ouder, maakten kennis met het Loodswezen. Eerst konden ze meevaren op een tender en daarna deden ze mee aan een inspirerende workshop.

Meer dan vijftig zeekadetten en kaderleden bezochten het NOVA College in Harlingen. (foto NOVA College)

Maritiem beroep

De missie van het Zeekadetkorps is “jonge mensen motiveren en enthousiasmeren voor een maritieme opleiding en beroep”. Landelijk gezien kiest ruim de helft van de leden voor een vmbo-, mbo- of hbo-opleiding in de scheepvaart of een varend beroep.

De doelgroep van het Zeekadetkorps zijn jongeren van 9 tot 23 jaar. De plaatselijke korpsen door het hel eland organiseren elke zaterdag een korpsdag: dan leren de zeekadetten nautische vaardigheden, zoals roeien, zeilen, wrikken en varen met kleine en grote motorvaartuigen. Daarnaast leren ze door uiteenlopende activiteiten, zoals het bedienen en onderhouden van de scheepsmotoren, het onderhouden van verbindingen, de logistieke verzorging, knopen en splitsen, EHBO en calamiteitenbestrijding. Daarvoor kunnen ze allerlei diploma’s en certificaten behalen.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -