Zeeland heeft na 14 jaar weer een Zeekadetkorps

0
Het aantal korspen en leden groeit. (foto Zeekadetkorps Nederland)

Sinds deze maand telt de Vereniging Zeekadetkorps Nederland weer twintig leden. Zaterdag 9 april stemde de algemene raad namelijk in met de toelating van een zeekadetkorps in Veere. Dat betekent dat na een afwezigheid van veertien jaar de zeekadetten weer terug zijn in Zeeland.

Het bestuur van Zeekadetkorps Nederland vindt dat een vreugdevolle ontwikkeling. Voorzitter Bart Escher: “Fijn dat we weer terug zijn in de waterrijke provincie Zeeland, maar vooral fijn om te zien hoeveel belangstelling er is voor de zeekadetkorpsen.”

Veere

Het nieuwe zeekadetkorps in Zeeland maakt een voortvarende start. Er is al een volledig bestuur, een behoorlijke kader en na de eerste publiciteit hebben ook de eerste zeekadetten zich al aangemeld. Bij de oprichting heeft Zeekadetkorps Veere steun van zowel de gemeente als van de Provincie Zeeland.

Binnenkort wordt het voormalige korpsschip van Zeekadetkorps Den Helder, het os Lacomblé (een voormalige ondiepwatermijnenveger) overgevaren naar Veere. Het os Ondina (een voormalig munitietransportschip) fungeert nu als korpsschip van Zeekadetkorps Den Helder.

Maritieme opleiding of baan

Met de komst van Zeekadetkorps Veere is Zeekadetkorps Nederland erin geslaagd de gewenste groei van het aantal korpsen te realiseren. In de afgelopen vijf jaar zijn er korpsen opgericht in Urk, Lelystad en nu Veere.

Gelet op de vraag naar een stijgende instroom van jonge mensen in de nautische sector geldt dat als een positieve ontwikkeling. Bijna 50 procent van de zeekadetten kiest uiteindelijk voor een maritieme opleiding of baan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.