- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws23 april: allereerste Nationale Zeekadettendag

23 april: allereerste Nationale Zeekadettendag

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 23 april is de eerste Nationale Zeekadettendag in Rotterdam. 320 jonge zeekadetten bezoeken die dag het STC en volgen een spectaculair programma.

Normaal gesproken ontmoeten de twintig korpsen elkaar tijdens het nationale ZomerKamp. Door corona kon dat al twee jaar niet doorgaan. Daarom verzamelen alle korpsen zich zaterdag 23 april voor de allereerste Nationale Zeekadettendag.

Trainingen en bezichtigingen

Alle zeekadetkorpsen uit heel Nederland, met leden van 6 jaar tot 16+, worden ontvangen op de hoofdvestiging van het STC aan de Lloydstraat in Rotterdam. De zeekadetten krijgen veiligheidsdemonstraties en workshops zoals lassen, brandbestrijding en levensreddend handelen. Ze kunnen klimmen op de klimwand in de sportzaal en een spectaculaire vaartocht maken op een RIB.

Een van de hoogtepunten is een Basic Safety-demonstratie waarbij zeevaartstudenten van het STC-mbo in speciale pakken in het water van de Lloydshaven zullen springen en voordoen hoe je volgens procedure een reddingsvlot moet ingaan. Ook liggen er schepen van Loodswezen, tenders, sleepboten en andere werkschepen ter bezichtiging aan de kade bij de Lloydstraat.

Blauwe hap

Ook Zeekadetkorps Rotterdam neemt zaterdag 23 april deel aan de Nationale Zeekadettendag in eigen stad. De zeekadetten uit Rotterdam staan volgens Fred Eijkenboom , Zeekadetofficier 3e Klasse, te trappelen om aan de bijzondere dag deel te nemen. “Niet alleen om zich te kunnen verdiepen in de nautische sector als beroepsperspectief maar vooral ook om vrienden van de andere zeekadetkorpsen in Nederland weer eens in levenden lijve te ontmoeten.”

Aan het einde van deze dag gebruiken de zeekadetten gezamenlijk de maaltijd in de Van Ghentkazerne. Geheel in de traditie van de Koninklijke Marine wordt daar een ‘blauwe hap’ geserveerd.

(foto Zeekadetkorps Rotterdam)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -