- Advertentie -
- Advertentie -

Langzitters

- Advertentie -

Delen

Er zijn veel mensen die voor langere tijd dezelfde werkzaamheden uitvoeren en/of voor hetzelfde bedrijf werken. De één geeft dat een benauwd gevoel terwijl de ander zich graag specialiseert in zijn beroeps­kwaliteiten.

Een van de bekendste ‘langzitters’ is minister-president Rutte. Sinds oktober 2010 zit hij al aan het roer van het kabinet. Binnenkort gaat hij zijn vierde ambtstermijn in. Je kunt er van alles van vinden en erover zeggen, maar het staat als een paal boven water dat er al jaren 100 procent inzet gegeven wordt. Hij gaat er écht voor. Iets dat in een dergelijke positie ook echt wenselijk is.

De SAB is geen langstzittende partij, maar zet zich inmiddels al wel tien jaar in als Nationaal Instituut in Neder­land. Zij behartigt in opdracht van de overheid onder meer het innen van de afvalbeheersbijdrage in Nederland. Binnenkort vindt er opnieuw een overleg plaats in Straatsburg over toekomstplannen en hiermee ook over de toekomstige taken voor de Nationale Instituten.

Er wordt bijvoorbeeld al geruime tijd met de CCR-landen gesproken over de wijze waarop het afval gescheiden kan worden aan boord. Omdat dit in alle landen begrijpelijk moet zijn, wordt er gedacht aan het gebruik van pictogrammen. Ook het gebruik van kleur behoort tot de mogelijk­heden, mits er overeenstemming wordt bereikt in de kleurstellingen. Het is in deze dan wel geen politieke kleurbekentenis, maar er moet wel degelijk kleur bekend worden.

Let op! Op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag) en maandag 5 april (Tweede Paasdag) is de SAB gesloten.

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -