- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEver Given ligt niet meer in de weg

Ever Given ligt niet meer in de weg

- Advertentie -

Delen

De berging van het aan de grond gelopen containerschip Ever Given in het Suezkanaal is succesvol verlopen. Dat maakte Boskalis maandagmiddag 29 maart om 15.30 uur bekend. Dochterbedrijf Smit Salvage speelde een hoofdrol bij de berging.

Peter Berdowski, CEO van Boskalis, lichtte toe: “Ik ben verheugd te kunnen melden dat ons team van experts, in nauwe samenwerking met de Suez Canal Authority, de Ever Given op 29 maart om 15.05 uur lokale tijd met succes heeft vlotgetrokken, waardoor een vrije doorvaart door het Suezkanaal weer mogelijk is geworden.”

“Ik ben bijzonder trots op het uitstekende werk dat het bergingsteam ter plaatse en de vele collega’s van Smit Salvage en Boskalis thuis hebben verricht om deze uitdagende operatie onder het toeziend oog van de wereld tot een goed einde te brengen”, aldus Berdowski. “De tijdsdruk om deze operatie te voltooien was evident en ongekend groot en het resultaat toont eens te meer onze unieke capaciteiten als baggeraar en maritiem dienstverlener.”

Weggesleept

Met een lengte van 400 meter en een breedte van bijna 60 meter versperde de containerreus, geladen met circa 20.000 TEU, sinds 23 maart al het scheepvaartverkeer op de vitale vaarroute door Egypte. Voor het vlottrekken van het 224.000 ton wegende containerschip werd ongeveer 30.000 kubieke meter zand gebaggerd en om het schip los te trekken werden in totaal elf sleepboten en twee krachtige zeesleepboten (de Nederlandse Alp Guard en de Italiaanse Carlo Magna) ingezet.

Het schip wordt naar een locatie buiten het kanaal gesleept voor een nadere inspectie. De Suez Canal Authority had al aangekondigd dat de scheepvaart spoedig weer hervat zou worden.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -