- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming Suezkanaal kan nog dagen of weken duren

Stremming Suezkanaal kan nog dagen of weken duren

- Advertentie -

Delen

Het kan dagen tot weken duren voordat de Ever Given is vlotgetrokken. Dat zei CEO Peter Berdowski van Boskalis woensdagavond 24 maart in Nieuwsuur. Boskalis-dochter Smit Salvage is gevraagd om bij de berging te helpen van het containerschip dat het Suezkanaal blokkeert.

Eerdere pogingen om het dwars in het Suezkanaal liggende schip los te krijgen, mislukten. Een team van Smit Salvage arriveerde donderdagochtend vroeg in Egypte. Daar zal gekeken worden of het schip van rederij Evergreen gelicht moet worden door containers te lossen en brandstof en ballastwater uit het schip te pompen. Wellicht moet er ook gebaggerd worden.

Verstoring in zeehavens en voor binnenvaart

De Ever Given, geladen met circa 20.000 TEU, kwam dinsdag 23 maart muurvast te liggen in de belangrijke verbinding tussen de Rode Zee en de Middellandse Zee. De vermoedelijke oorzaak is een combinatie van harde wind en slecht zicht.

In en aan weerszijden van het ruim 190 kilometer lange kanaal liggen veel schepen te wachten. Net als de Ever Given zijn flink wat daarvan onder weg naar Rotterdam en andere West-Europese havens. Daar maakt men zich op voor een nieuwe verstoring van de containerlogistiek. Een die zijn weerga waarschijnlijk niet kent. Ook de containerbinnenvaart gaat hier heel veel last van krijgen, zo vrezen insiders.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -