- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart vervoerde 2,3 procent minder lading

Binnenvaart vervoerde 2,3 procent minder lading

- Advertentie -

Delen

In 2020 heeft de binnenvaart in Nederland 349 miljoen ton goederen vervoerd. Dat is 2,3 procent minder dan in het jaar daarvoor. Deze daling kwam geheel door het internationaal vervoer, dat met 4,1 procent afnam. Het binnenlands vervoerd gewicht door binnenvaartschepen nam licht toe. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Het internationaal vervoerde gewicht door binnenvaartschepen daalde in 2020 vooral bij het transport van droge bulk, zoals kolen en ijzererts (8,6 procent). De internationale tankvaart nam daarentegen met 1,7 procent toe.

Minder naar Duitsland, meer naar België

Binnenvaartschepen vervoerden in 2020 bijna 116 miljoen ton vanuit Nederland naar een buitenlandse bestemming. Dit is 6,5 procent minder dan een jaar eerder. Vooral naar Duitsland werd minder vervoerd. Naar België steeg de hoeveelheid lading met 6,1 procent.

De afvoer van goederen vanuit Nederland naar Duitsland daalde vorig jaar met 14,3 procent naar 61 miljoen ton. Er werd vooral minder kolen en metaalerts vervoerd: het transport van kolen daalde met bijna 19,5 procent, de hoeveelheid metaalerts lag 12,7 procent lager dan in 2019.

Rotterdam

In 2020 was van alle in Nederland op binnenvaartschepen geladen en geloste goederen bijna de helft (49,1 procent) afkomstig uit het Rotterdamse havengebied. Het ging om 150 miljoen ton, 0,9 procent minder dan in 2019 eerder.

De afvoer vanuit Rotterdam (binnen Nederland en naar het buitenland) nam met 4,7 procent af ten opzichte van 2019. De hoeveelheid goederen die door binnenvaartschepen naar Rotterdam werd vervoerd nam juist toe, met 8,3 procent.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -