- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBlue Road Award voor Shipping Technology

Blue Road Award voor Shipping Technology

- Advertentie -

Delen

De Blue Road Award 2019 is gewonnen door Shipping Technology. Het bedrijf kreeg de prijs voor zijn baanbrekende werk op het gebied van autonoom varen. De prijs werd donderdag 3 oktober uitgereikt aan het slot van het Nationaal Binnenvaart Congres in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp.

Shipping Technology heeft de black box pro ontwikkeld: een krachtige computer waarop alle nautische apparatuur kan worden aangesloten. Die data wordt verwerkt in een algoritme waardoor het systeem leert varen.

“Kapitein in opleiding”

“Je kunt het zien als een kapitein in opleiding”, zei  binnenvaartondernemer Remco Pikaart, die oprichter is van Shipping Technology. Bij de jongste tests met autonoom varen presteerde het ‘voorspelmodel’ goed. 80 tot 90 procent van de tijd volgde de virtuele kapitein de correcte koers, vertelde directeur Tom Boerema.

De Blue Road Award, die in 2015 voor het eerst werd uitgereikt, is bedoeld om een persoon, bedrijf of organisatie te eren die een verdienstelijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de binnenvaart in Nederland.

Stemmen

Iedereen kon een kandidaat voordragen. Uit de inzendingen hadden de organisatoren van het Nationaal Binnenvaart Congres (EICB, BVB en BTB) drie genomineerden geselecteerd. Naast Shipping Technology waren dat Danser Group (voor de invoering en certificering van een reefer monitoring-systeem) en de varende ondernemer Jan Fernhout van motorschip Wantij (die als eerste EURO6-motoren liet installeren). De deelnemers aan het congres in Diergaarde Blijdorp bepaalden via een stemming met hun smartphone de winnaar.

Het publiek koos met de smartphone de winnaar.

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -