- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEuro-Rijn mag Danser Group overnemen

Euro-Rijn mag Danser Group overnemen

- Advertentie -

Delen

Euro-Rijn Logistics Holding mag containerrederij Danser Group overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt op 1 maart besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, oordeelt de ACM.

Vorige maand werd bekend dat Euro-Rijn Logistics van plan was collega Danser Group over te nemen. Die deal moest goedgekeurd worden door de Nederlandse mededingingsautoriteit om te voorkomen dat de nieuw ontstane organisatie te veel marktmacht zou krijgen.

Containerbinnenvaart

Euro-Rijn is actief op het gebied van goederenvervoer over zee, binnenwateren en weg, van bulkgoederen, containers en projectlading en doet ook op- en overslag van bulk- en verpakte goederen (met name voedingsmiddelen). De Euro-Rijn Groep is ook actief als groothandel in zout en mineralen.

In het licht van de overname van Danser gaat het om de containeractiviteiten. De Euro-Rijn Groep exploiteert warehouses in de havens van Moerdijk, Rotterdam en Duisburg en verbindt Moerdijk en overige havens in het ARA-gebied met het achterland, in het bijzonder Duisburg (Duitsland) en Venetië (Italië).

Danser Group is ook actief in het vervoer van containers en projectlading over water, spoor en weg. De rederij heeft lijndiensten met wekelijks enkele afvaarten van onder meer Rotterdam en Antwerpen naar meerdere Rijnbestemmingen en Gent. Het in Sliedrecht gevestigde bedrijf heeft eigen kantoren in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland en een spoordienst tussen Rotterdam en Straatsburg/Kehl.

Te strak gefinancierd

Danser Group is sinds twee jaar eigendom van BOC Inland Transportation. Die investeringsmaatschappij bestaat sinds 2015 en is gevestigd in Londen en Nederland. Het is onder meer eigenaar van Rotterdam Short Sea Terminals.

Magazine Quote wist vorige maand te melden dat BOC in eerste instantie Euro-Rijn had benaderd als investeerder. “Hun aankoop was ‘te strak gefinancierd’,” citeerde het blad Euro-Rijn-eigenaar Albert van Ommen. Die besloot vervolgens om Danser Group volledig over te nemen. Ook omdat dat “goed in onze groeistrategie past”.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -