- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe samenstelling Topteam Logistiek

Nieuwe samenstelling Topteam Logistiek

- Advertentie -

Delen

Het Topteam Logistiek heeft een nieuwe samenstelling waarmee het aan de slag gaat met de actieagenda 2020-2023: Op weg naar een concurrerende en emissieloze logistiek in Nederland. Mariëlle van Spronsen (PostNL) en Annemarie Terpstra (CTT) treden per 1 april toe tot het topteam. Ruud Vat, Peter van Laarhoven en Peter van der Meij verlieten eind 2019 het topteam vanwege het naderende einde van het huidige programma.
Aad Veenman, boegbeeld van de Topsector Logistiek zegt: “De huidige coronacrisis laat indringend zien hoe belangrijk onze logistiek is. Reden temeer om de schouders onder verdere versterking en innovatie van de logistieke functie te zetten.”

“Verduurzamen betekent innoveren”

Mariëlle van Spronsen, programma manager corporate social responsibility bij PostNL, was de afgelopen tijd al nauw betrokken bij de Topsector Logistiek als kwartiermaker ‘steden’ voor het nieuwe uitvoeringsprogramma 2020-2023. Ze zegt: “Verduurzamen betekent innoveren: zaken anders organiseren en doen dan nu. En investeren in procesoptimalisatie. Ervoor zorgen dat dit haalbaar en realistisch is voor zowel de grote als kleine ondernemer, zie ik als mijn belangrijke uitdaging.”
Annemarie Terpstra van Combi Terminal Twente is benoemd tot mkb-vertegenwoordiger in het topteam en neemt het stokje over van Ruud Vat die eind vorig jaar het topteam verliet.“Ik wil meehelpen om de afstand tussen beleid en de dagelijkse praktijk te verkleinen. Door samenwerking en verbinding te zoeken tussen bedrijven en overheid, met als doel ‘concrete werkbare oplossingen’. Zodat ondernemerschap, groei, innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan voor een logistieke ‘top’ sector.”

Topteam

Veenman: “Samen met Mariëlle van Spronsen en Annemarie Terpstra gaan we ons inzetten voor het verbeteren van de economische slagkracht en het verdienvermogen van de Nederlandse logistiek. Dit doen we door innovatie en de toepassing van nieuwe oplossingen in de logistiek te bevorderen. We hebben de ambitie om met logistiek een maximale bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen, vooral op het gebied van energie en verduurzaming.”
“Nederland is toonaangevend in logistiek. Maar onze toppositie is niet vanzelfsprekend. We zullen concurrerend moeten blijven. Alleen dan is duurzame economische groei mogelijk.”
Het Topteam Logistiek bestaat per 1 april uit:
– Aad Veenman (boegbeeld Logstiek/voorzitter)
– Jan Hendrik Dronkers (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
– Annemarie Terpstra (CTT en vertegenwoordiger mkb)
– Rob Zuidwijk (Rotterdam School of Management)
– Steven Lak (evofenedex/Logistieke Alliantie)
– Ronald Paul (Havenbedrijf Rotterdam/TKI Dinalog)
– Wando Boevé (ECT)
– Astrid Buijssen (Shell)
– Mariëlle van Spronsen (PostNL)
– Jan Bert Schutrops (Vopak)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -