Binnenvaart Kredietunie is alert op problemen door coronacrisis

0
(foto AdobeStock)

Ondernemers die net zijn begonnen, hebben geen goede start door het coronavirus. Een groot deel van het werk valt weg, maar de verplichtingen lopen door. De coronacrisis heeft ook voor de binnenvaart negatieve gevolgen. De Binnenvaart Kredietunie Nederland (BKN) denkt mee met ondernemers en wil helpen om de moeilijke periode door te komen.

BKN stuurde zijn kredietnemers deze week een speciale nieuwsbrief, waarin staat wat de kredietunie kan betekenen voor de ondernemer/kredietnemer in deze moeilijke en onzekere tijden.

Verplichtingen

Wanneer er minder tot geen lading te vervoeren valt, wegen vooral de verplichtingen omtrent rente en aflossing zwaar. Als de coronacrisis langere tijd aanhoudt, kan dat tot liquiditeitsproblemen leiden.

Een lagere aflossingsverplichting waarbij de schuld en dus ook de rentelasten blijven dalen of zo nodig volledig uitstel van aflossing kunnen de ondernemer soelaas bieden. BKN adviseert om vroegtijdig te anticiperen op een verandering in de markt en zowel zakelijk als privé de kosten te reduceren.

Coaches

In de nieuwsbrief wordt speciaal aandacht gevraagd voor de rol van de BKN-coaches. Bij financiering door BKN krijgt de binnenvaartondernemer, in goed overleg, een coach toegewezen. Zo’n coach is een sparringpartner die alleen adviseert;  de beslissingsbevoegdheid blijft bij de ondernemer zelf. Maar juist in deze tijd kan de coach van extra meerwaarde zijn.

BKN heeft de coaches verzocht om nu frequenter contact te onderhouden met de ondernemer(s) die zij coachen. Het gaat daarbij om belangstelling, meeleven en vroege signalering van eventuele (naderende) problemen.

De nieuwsbrief sluit af met de verzekering dat het bestuur van BKN er alles aan zal doen om het motto “voor ondernemers door ondernemers” juist ook in deze onzekere tijden waar te maken.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.