Slimme koppeling waterdieptekaart CoVadem en ST Black Box Pro

0
ondertekening Shipping Technology en CoVadem Services
Henk van Laar van CoVadem (links) en Tom Boerema van Shipping Technology ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Schippers met een ST Black Box Pro van Shipping Technology aan boord kunnen voortaan eenvoudig gebruikmaken van Smart Navigation, de tool van CoVadem Services waarmee ze actueel waterdieptes rond hun schip rechtstreeks in hun Inland ECDIS-viewer kunnen zien. De bedrijven gaan daarvoor een samenwerking aan, zodat ze anticiperend op de vraag uit de markt hun klanten beter van dienst kunnen zijn.

Shipping Technology, gevestigd in Rotterdam, ontwikkelt op basis van kunstmatige intelligentie slimme oplossingen voor autonoom varen en managementtools voor scheepseigenaren en rederijen.

CoVadem Services is ontstaan uit een onderzoeksproject voor coöperatieve dieptemetingen. Met een varend meetnetwerk van inmiddels ruim 300 schepen verzamelt het Amsterdamse bedrijf dieptegegevens van vaarwegen. Centraal verwerkt, geanalyseerd en verrijkt met slimme big data-technieken levert dat abonnees actuele informatie over waterdiepten en betrouwbare waterstandvoorspellingen.

Gemakkelijker en goedkoper

De ST Black Box Pro fungeert als centraal dataplatform aan boord. Net als diverse andere toepassingen zal de CoVadem-tool daarmee via een zogeheten API (Application Programming Interface) verbonden worden. Klanten van Shipping Technology hebben zodoende geen CoVadem Box nodig, die normaal de sensor- en andere gegevens verwerkt en uitwisselt. Net als de ST Collision Detection Tool is ook CoVadem Smart Navigation beschikbaar in de elektronische vaarkaarten van Tresco, Periskal en Stentec.

Dankzij de samenwerking wordt de instap voor scheepseigenaren met een ST Black Box Pro gemakkelijker en goedkoper. Bovendien krijgen ze korting op het abonnement.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.