- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsYard Energy investeert in groeiend EST-Floattech

  Yard Energy investeert in groeiend EST-Floattech

  - Advertentie -

  Delen

  Yard Energy lnvestments heeft een aandelenbelang genomen in EST-Floattech, het Nederlandse technologiebedrijf dat batterijen ontwikkelt en levert voor maritieme en andere toepassingen.

  De lithium-ion batterijsystemen van EST-Floattech zijn geschikt voor volledig elektrische schepen, hybride toepassingen en sinds kort ook in combinatie met waterstoftechnologie. In Hoofddorp zitten het hoofdkantoor en productiecentrum en er zijn verkoopkantoren in Duitsland en Noorwegen. Met inmiddels 200 gerealiseerde projecten behoort EST-Floattech tot een van de grootste maritieme batterijleveranciers wereldwijd.

  Batterijsystemen

  In een tijd waarin verschillende energiebron-oplossingen volop in ontwikkeling zijn, streeft EST-Floattech ernaar om samenwerkingen aan te gaan met onder meer scheepswerven, system integrators, scheepseigenaren en kennisinstellingen. Het bedrijf levert zowel kleine als omvangrijke batterijsystemen voor binnenvaartschepen, superjachten, visserijschepen, veerboten, coasters, defensie- en werkschepen. Op het gebied van mobiele land-applicaties worden batterijsystemen geleverd voor onder meer toepassing in elektrische kranen.

  Aandeelhouders

  Yard Energy Investments is een van de grootste private ontwikkelaars en investeerders in windenergie in Nederland. Het beschikt over veel kennis van het ontwikkelen, financieel structureren en bouwen van duurzame energieprojecten op land.

  Andere aandeelhouders van EST-Floattech zijn investeringsfonds Ponooc (gelieerd aan de Pon Group), het Rotterdam Port Fund en PDENH (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland).

  Uitbreiden

  “We zijn verheugd dat Yard Energy investeert in EST-Floattech”, zegt Hans Visser, CEO van EST-Floattech. “De ambitie van Yard Energy om bij te dragen aan de energietransitie middels windgerelateerde oplossingen sluit sterk aan bij ons bedrijf, dat werkt vanuit passie voor een schoner milieu en zero-emissie scheepvaart. Met de extra financieringsruimte krijgt EST-Floattech de kans om zowel in Nederland als internationaal verder uit te breiden en een breder productportfolio te realiseren. Dit zal de energietransitie aanzienlijk versnellen.”

  Energietransitie versnellen

  “We zijn er trots op dat we de kans hebben gekregen om samen te werken met EST-Floattech, die toonaangevend zijn in hun zoektocht om de koolstofvoetafdruk van de maritieme sector te verkleinen. Deze investering past in de bredere ambitie van Yard Energy om de energietransitie de komende jaren te versnellen”, aldus Lex Roukens, CEO van Yard Energy.

  “We kijken ernaar uit om met het managementteam en onze partners Ponooc, RPF en PDENH samen te werken aan de groei van het bedrijf en EST-Floattech te vestigen als een wereldleider op het gebied van elektrificatie van de maritieme sector.”

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -