- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSamenwerking CoVadem en Heijmans levert meer informatie over rivierbodem op

Samenwerking CoVadem en Heijmans levert meer informatie over rivierbodem op

- Advertentie -

Delen

CoVadem Services gaat een samenwerking aan met Heijmans voor het delen van kennis en informatie over de Waal en de (Nederlandse) Boven-Rijn. Het aannemingsbedrijf gaat, samen met partners, in opdracht van Rijkswaterstaat de komende jaren baggeren en onderhoud uitvoeren op die vaarwegen. Heijmans is ervan overtuigd dat toepassing van meer data helpt bij slimmer vaarwegonderhoud. Om dat te realiseren en verder te ontwikkelen sluit Heijmans aan bij CoVadem.

CoVadem Services is blij met de samenwerking en de uitwisseling van inzichten die de samenwerking met Heijmans de komende jaren zal opleveren. Meeuwis van Wirdum, medeoprichter van CoVadem, zegt: “We zijn voortdurend bezig om gebruikers een zo waardevol mogelijk inzicht te bieden. Dat doen we enerzijds door het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe algoritmen om metingen nog beter te benutten voor informatie en inzicht.”

“Daarnaast proberen we steeds de hoeveelheid binnenkomende data te vergroten. Dat kan gaan om de observatiedata van deelnemende binnenschepen, maar ook om referentiegegevens van andere partijen, zoals Heijmans.”

Vaarwegonderhoud

Heijmans meldt over de samenwerking: “Als Heijmans zien we steeds meer hoe innovatieve digitale oplossingen en big data slimmere oplossingen mogelijk maken. In de samenwerking met CoVadem introduceren we die mogelijkheden voor het vaarwegonderhoud. Daar vaart zowel de binnenvaart als onze opdrachtgever wel bij.”

CoVadem hoopt in de toekomst meer samenwerkingen aan te gaan met kennispartners. Onder andere met vaarwegbeheerders en institutionele partijen. Klanten van CoVadem profiteren van continu verbeterende inzichten. Daarmee kan in de toekomst het aantal vaarwegen waarvoor CoVadem waterdieptes verschaft, worden uitgebreid. Daarnaast dragen de aanvullende data bij aan het verder verbeteren van de betrouwbaarheid.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -