- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDoorbraak: actuele waterdiepten nu zichtbaar in Inland ECDIS-viewer

Doorbraak: actuele waterdiepten nu zichtbaar in Inland ECDIS-viewer

- Advertentie -

Delen

Vanaf nu is de Smart Navigation-module van CoVadem beschikbaar voor gebruikers van de Inland ECDIS-viewers van Periskal en Tresco Engineering. Schippers kunnen het abonnement aanschaffen in de webshop. Daarmee krijgen ze real time-informatie over waterdiepten op de Waal en Rijn in hun stuurhuis: geïntegreerd in de elektronische vaarkaart.

Smart Navigation maakt de actuele waterdiepten waar een schip vaart zichtbaar in de Inland ECDIS-viewer. CoVadem brengt die essentiële informatie in kaart door het ‘varend meetnet’ van aangesloten schepen. De gegevens van de sensoren van inmiddels meer dan 200 schepen worden centraal verwerkt, geanalyseerd en verrijkt. Het grote aantal metingen zorgt voor een betrouwbaar beeld van de rivierbodem.

Dagelijkse update van werkelijke diepte

Eigenaren van bij CoVadem aangesloten schepen kregen de dieptegegevens al via hun persoonlijke online dashboard. Nu is de informatie in de Inland ECDIS-viewer te raadplegen.

Die informatie is actueel en accuraat; schippers ontvangen aan boord dagelijks een update van de dieptedata, gebaseerd op de metingen van de schepen die voor hen uit varen. De verwerking in de elektronische vaarkaart gebeurt automatisch. De dieptekaart van CoVadem is naadloos geïntegreerd in de Inland ECDIS-viewer. Net als de andere lagen. In één blik zie je tijdens het varen alle gewenste informatie.

Naar de uitbreiding van Inland ECDIS met deze functionaliteit werd al uitgekeken door schippers. Smart Navigation verhoogt de veiligheid, verlaagt de brandstofkosten doordat efficiënter varen en afladen mogelijk wordt en maakt op basis van de actuele en voorspelde waterdiepten een optimale diepgang en belading haalbaar. Dat zorgt voor een beter rendement.

Abonnement

CoVadem, Periskal en Tresco hebben de afgelopen tijd de koppeling van Smart Navigation met de ECDIS-viewers technisch mogelijk gemaakt. Op meerdere testschepen is de nieuwe functie inmiddels uitvoerig in de praktijk getoetst.

Smart Navigation is nu al beschikbaar op de Waal en de Rijn, tussen Rotterdam en Bazel. Het vaargebied wordt stapsgewijs uitgebreid, ook naar andere rivieren. De module is te koop in abonnemenstvorm. Op die manier is de scheepseigenaar verzekerd van de nieuwste versie en de meest actuele dieptegegevens. Schepen die deelnemen aan de metende CoVadem-vloot krijgen korting.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -